Ψητό χοιρινό με μαρμελάδα βερίκοκο
και σαλάτα με φακές
Θα χρειαστείτε:
Για το χοιρινό:
- 2 φέτες / 2 εκ. ψητό χοιρινό φουαντρέ με μυρωδικά IFANTIS
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Arodama
- Για τη σάλτσα βερίκοκου:
- 4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
- ½ ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon Maille Originale
- 1 φλ. νερό
Για τη σαλάτα:
- 200 γρ. φακές
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 6 λιαστές ντομάτες
- Κόλιανδρο φρέσκο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Arodama
- 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- Αλάτι – πιπέρι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες ψητού χοιρινού. Σοτάρουμε για να ζεσταθεί το χοιρινό μας και να βγάλει τα αρώματά του για 1-2 λεπτά. Το βγάζουμε από το τηγάνι.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το νερό και το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τη μουστάρδα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος βάζουμε μέσα στη σάλτσα το χοιρινό και σβήνουμε τη φωτιά.
Για τις φακές: ρίχνουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό και τις βράζουμε για 10-15 λεπτά, θέλουμε να έχουν μαγειρευτεί, αλλά να κρατάνε λίγο. Σουρώνουμε και κρυώνουμε πολύ καλά τις φακές με νερό και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, τις λιαστές ντομάτες, το κόλιανδρο και τα προσθέτουμε μαζί με το ξίδι, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το χοιρινό συνοδεύοντας το με τη σαλάτα φακής.