Τρεις συνταγές με μαρμελάδες, φράουλα, πορτοκάλι και βερίκοκο

Είναι πολλοί εκείνοι που επιμένουν ακόμα πως το αλμυρό με το γλυκό δεν ταιριάζει. Η γκουρμέ κουζίνα όμως και οι φανατικοί υποστηρικτές της διαφωνούν. Και δεν έχουν άδικο.

Αν νομίζεις πως ένα νόστιμο κομμάτι κρέας δεν μπορεί να γίνει νοστιμότερο με λίγη… μαρμελάδα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τις παρακάτω συνταγές και η γνώμη σου θα αλλάξει αμέσως.

Κρητική γαστρονομία με σαλιγκάρια

Από την παλαιολιθική εποχή μέχρι και σήμερα το σαλιγκάρι αποτελούσε ένα από τα βασικά συστατικά στη δίαιτα των Κρητικών. Επίσης αποτελεί και ένα από τα αγαπημένα συστατικά πολλών μεσογειακών λαών, με την Κρήτη ωστόσο να κατέχει τα πρωτεία στην κατανάλωση σαλιγκαριών ανά έτος και ανά κάτοικο.

Τα σαλιγκάρια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και σε συνδυασμό με το εξαιρετικό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη μακροβιότητα των Κρητικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ψίχα του σαλιγκαριού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λινολενικό οξύ, το οποίο ανήκει στην ομάδα των απαραίτητων λιπαρών οξέων που ονομάζονται ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και που ανήκουν στα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό και που δεν μπορεί να τα παράξει από μόνος του. Η περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα του κρέατος των σαλιγκαριών είναι συγκρίσιμη με εκείνη των ψαριών.

2020 ©Arodama created by  Finead SA.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?