Σαλιγκάρια με φαρφάλε
Θα χρειαστείτε:
- 1 βαζάκι σαλιγκάρια Αρόδαμα
- 500 γρ. φαρφάλε
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 κολοκυθάκια
- 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό
- Το υπόλοιπο ελαιόλαδο από το βαζάκι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
Σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά χονδροκομμένα μαζί με τα σαλιγκάρια και το βασιλικό και σβήνουμε με το κρασί. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα φαρφάλε και έχουμε κρατήσει λίγο ζωμό. Αναμιγνύουμε τα φαρφάλε με τα λαχανικά προσθέτοντας και το ζωμό από τα φαρφάλε.