Σαλιγκάρια με μάραθο με σάλτσα λεμονάτη και ταλιατέλες

Θα χρειαστείτε:

  • 1 βαζάκι σαλιγκάρια Αρόδαμα
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 150 γραμμάρια ελαιόλαδο Arodama (το βαζάκι έχει 40 γραμμάρια)
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • χυμός ενός λεμονιού ή και λιγότερο
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • διάφορα πιπέρια
  • Αλάτι

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Εν τω μεταξύ σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον άνιθο (προσοχή δεν τσιγαρίζουμε, βάζουμε λίγο νεράκι στο λάδι ώστε να κρατηθεί η θερμοκρασία χαμηλά).
Αφού μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε και τον άνιθο (όποτε χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι).
Όταν όλα τα υλικά μας μαλακώσουν (μετά από 2-3 λεπτά) προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, το ξύσμα του και το αλάτι.
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε και τα σαλιγκάρια από το βαζάκι (κίτρινη ετικέτα) ή και από εκείνο με την μάυρη ετικέτα, καθώς και τα πιπέρια. Αφήνουμε να βράσουν τα σαλιγκάρια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για 5 λεπτά.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας συνεχώς, ή πήζουμε τη σάλτσα μας με το κορν φλάουρ. Τη σάλτσα με τα σαλιγκάρια τα ρίχνουμε στα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε προσεχτικά.

Μπορείτε και να τοποθετήσετε τη σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

2020 ©Arodama created by  Finead SA.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?